Valčeky vytlačia do cesta, marcipánu či poťahovacích hmôt prekrásne vzory a tak si vaše výrobky ponesú tieto pekné motívy. Vzorované sušienky, nežné linecké koláčiky či marcipánom potiahnutá torta tak získajú osobité kúzlo a nadchnú nielen malé deti.
Práca s valčekom a starostlivosť o neho, nevyžadujú žiadne zvláštne skúsenosti.
Rozmer: P.6cm, D.42cm
Materiál: bukové drevo
Stav: skladom
Valčeky sú vyrobené v Polsku z prvotriedneho bukového dreva. Vzor je vyrytý laserom.
Po použití valček poriadne vyčistite kefkou, potom umyte vlažnou vodou so saponátom, opláchnite a poriadne vysušte. Valček ošetrujte rastlinným olejom, len tak vám vydrží čo najdlhšie.
Tipy na prácu s valčekom:
- Pred rozvalkaním cesta ho nezabudnite pomúčiť. Keď cesto valkáte, urobte si niekoľkokrát pauzu a cesto opakovane pomúčte.
- Najprv rozvalkajte cesto na plát hrubý približne 5-8 mm. Než začnete vytlačovať vzor, uistite sa, že cesto je ľahko pomúčené. Poprípade môžete i valček ľahko pomúčiť. Marcipán či fondant nepomučujeme, múku nahradzujeme práškovým cukrom.
- Valček nie je určený pre kysnuté cestá či cestá obsahujúce príliš kypriaceho prášku alebo jedlej sódy. Vzor by v rúre proste zmizol.
- Pokiaľ chcete mať vzor ešte výraznejší, ľahko cesto pred pečením poprášte múkou alebo práškovým cukrom.
- Hlavne si to užite a prajeme nech sú vaše výrobky prekrásne!
Žiadne komentáre
39 €
Nový komentár